De Pein 2 - DIO 2

Voor DIO 2 stond er dit weekend in Opeinde een uitwedstrijd op het programma tegen hekkensluiter de Pein 2. Bij winst zouden de spelers van DIO haar dik verdiende tweede plek behouden in de stand. Na een 4 - 12 ruststand mochten de spelers uit Oosterwolde uiteindelijk na 70 minuten met een fantastische overwinning van 10 - 29 weer naar huis.

Met een snelle doorloopbal opende Carel de score voor DIO. De Pein kon de eerste minuten nog mee komen, maar met een reeks van zeven doelpunten op rij van DIO was de toon al gauw gezet. De doelpunten kwamen van Sjoerd V. (3x), Henine, Sandy, Sjoerd H. en Wilmar. Een derde tegendoelpunt kon niet worden voorkomen, vervolgens wist Brigit daarna van afstand te scoren. Het schot van afstand was voor DIO in deze fase de belangrijkste factor. Echt tegenstand kreeg de ploeg uit Oosterwolde niet, maar de eindsprint van de eerste helft hield de ploeg van coaches Gjilke en Wendy zich een beetje in. Henine was het daar beduidend niet mee eens en wist voor het rustsignaal nog twee maal van afstand te scoren. Met een keurige 4 - 12 voorsprong gingen de spelers de rust in voor een bak thee.
In de pauze melden beide coaches van DIO dat deze voorsprong fantastisch was maar dat er veel meer in had gezeten. Met een Johan Cruijff uitspraak van coach Wendy moesten de spelers van DIO 2 het karwei afmaken met een doelpuntenfestijn in de tweede helft.
Als iemand zich hield aan de motiverende uitspraken tijdens de rust, dan was dat Sandy. Zij wist binnen 8 seconden na het beginsignaal van de tweede helft, als een snelle vos uit een doorloopbal te scoren. De Pein wist gauw antwoord te geven, 5 - 13. Met opnieuw een vlotte doorloopbal mocht Brigit tot scoren komen, en Henine deed het dunnetjes over met een afstandsschot. Zo af en toe pakte de Pein haar doelpunt mee maar van overtuiging kwam het niet. Met een klein kansje wist Marian te scoren. Brigit deed dat even later ook, maar dit keer uit een M&M situatie. Door een overtreding op Brigit, kreeg DIO een strafworp toegekend, en Wilmar scoorde koelbloedig. De doelpuntenmachine van DIO werd uiteindelijk uit de kelder gehaald en Marian mocht met een afstandsschot de 7 - 19 scoren. Het twintigste doelpunt kwam van Henine, en Brigit die deze match als schaduwspits makkelijk tot scoren kwam, deed dat ook bij doelpunt nummer 21. Sjoerd van Veenen, die vandaag de plek van Thyas in nam (blessure) speelde vanuit de ruimte keurig de balletjes door de korf, 7 - 22. Met een strakke páss van Sandy op Carel, wist Carel met een OneHander de 7 - 23 voor zich te winnen. Door het snelle schotpatroon van Henine werd de score opgeschroefd naar 28 doelpunten. De Pein kon echter in de slotfase voor het eerst dit duel twee doelpunten op rij scoren. Het laatste doelpunt (tevens 100e van DIO 2) kwam op naam van wederom schutter Henine. Net geen 30 doelpunten voor DIO, maar die uitdaging blijft wellicht staan voor het verdere verloop van het veldseizoen! De eindstand werd uiteindelijk een dik verdiende 10 - 29 overwinning voor DIO 2!

Volgende week zondag is alweer de laatste veldwedstrijd van dit najaar. DIO 2 ontvangt dan thuis Rodenburg 2.

Kijk voor foto's op de Facebook pagina van DIO Oosterwolde.