DIO - TFS

Na het verlies van vorige week tegen koploper OKO, was DIO erop gebrand om tegen laagvlieger TFS de punten in eigen huis te houden. Na een 9-6 ruststand, wist de ploeg uit Oosterwolde met een overtuigende tweede helft de eindstand op 17-8 te brengen.

De blauwhemden begonnen wederom scherp aan de wedstrijd en wisten via een vrije bal van Chris Tuinstra en een goal van Sido Koonstra, die na een mooie beweging zijn heer te slim af was en deze kleine kans niet onbenut liet, op een 2-0 voorsprong te komen. TFS wist met twee goals nog wat terug te doen, maar door twee doelpunten van Chris Tuinstra en een mooi afstandsschot van Manon Bel wist DIO uit te lopen naar een 5-2 voorsprong. Na een strafworp voor TFS waren het wederom drie afstanders van DIO (Sido Koonstra, Linda Veenstra en Jarno Wilms) die de voorsprong deden uitbouwen naar 8-3. De PeRo-formatie wist aan de hand van Chris Tuinstra nog eenmaal te scoren voor de rust, maar een aantal onoplettendheden in de verdediging zorgden ervoor dat TFS aansluiting bleef houden. Hierdoor werd de kleedkamer opgezocht met een magere 9-6 voorsprong.

Trainer/ coach Arjan Vissia vond in de rust dat het team zich niet genoeg beloonde voor hun goede spel en dat was dan ook wat er de tweede helft wel moest gebeuren, de kansen moesten worden afgemaakt en er moest meer sfeer gecreëerd worden. Tóch was het TFS dat het eerste doelpunt maakte na de rust en dat bracht de stand op 9-7. Hierna pakten de blauwhemden het advies van hun coach goed op en werd en strak en geconcentreerd verdedigd. De ploeg uit Drachtstercompagnie wist hier niet mee om te gaan en wist nog maar één keer tot scoren te komen. Waar DIO in de eerste helft nog teveel (opgelegde) kansen mistte, werd er nu wat beter met de kansen omgegaan. Door drie goals van Sido Koonstra en goals van Remco Schraa, Chris Tuinstra, Marianne Veenstra en Manon Bel liep DIO uit naar een 16-8 voorsprong. In het slot van de wedstrijd wist ook Petra Mulder zich nog op het scoreformulier te spelen door de bal van afstand door de mand te gooien, hiermee werd de eindstand bepaald op 17-8.

Door het verlies van OKO/Bies bij Koru uit Uffelte, gaat DIO nu samen met deze twee teams aan de leiding in poule 3A. Zondag 4 oktober staat er om 14.30 uur een uitwedstrijd op het programma in en tegen De Pein.

Kijk voor meer foto's op de Facebook pagina.