DIO - Koru

Tijdens de eerste competitiewedstrijd heeft DIO onder leiding van nieuwe trainer Arjan Vissia de punten in eigen huis kunnen houden. Na een sterke start van de thuisploeg werd een ruststand van 11-7 bereikt en wist DIO de bezoekers uit Uffelte uiteindelijk met 15-12 weg te zetten.

Met aangepaste vakken voor het nieuwe seizoen kwam DIO sterk uit de startblokken. Na afstanders van achtereenvolgens Marianne Veenstra, Manon Bel, Angela Verbaarschot en een rake vrije bal van Remco Schraa, gevolgd door een benut klein kansje van Petra Mulder was de stand al vroeg in het spel 5-2. Ondanks het vroege gaatje gebeurde exact waar coach Arjan Vissia al voor had gewaarschuwd, namelijk dat het stugge Koru altijd blijft doorgaan, en nooit opgeeft. De bezoekers wisten het gat eerst weer te verkleinen tot 5-4, waarna DIO wist uit te lopen naar 9-4 na doelpunten van Chris Tuinstra, Sido Koonstra en Remco Schraa (2). Maar de gasten wisten zich na deze achterstand opnieuw terug te knokken in de wedstrijd, en de ruststand werd bepaald op 11-7. Gezien het wedstrijdbeeld een terechte ruststand, want DIO was in de eerste helft sterker en kwam makkelijk tot mooie kansen die veelal benut werden.

In de bespreking werd duidelijk verkondigd dat de buit nog zeker niet binnen was met deze stand, vooral gezien de vechtlust van de bezoekers. Maar, zo benadrukte Arjan Vissia, als DIO zijn eigen spel blijft spelen moeten de twee punten binnengehaald kunnen worden. Helaas kon DIO in het begin van de tweede helft juist niet het niveau van de eerste helft vasthouden: In de eerste 20 minuten van de tweede helft wist DIO slechts 1 doelpunt te scoren (een strafworp die door Remco Schraa werd benut na een overtreding op Manon Bel), terwijl de bezoekers langzaam dichterbij kropen en uiteindelijk de stand op 12-12 wisten te krijgen. DIO stond niet meer sterk te spelen en de trainer greep in: Eerst werd Jarno Wilms gewisseld voor Wilmar Bosscha, en enkele minuten later werd ook Angela Verbaarschot vervangen door Henine Tuinstra.  Mede dankzij deze wissels wist DIO nog een ommekeer te bewerkstellingen, nadat Remco Schraa wederom een strafworp had benut en een fraaie uitstartbal achter de korf had weten te scoren op aangeven van Manon Bel. Het slotakkoord was voor Henine Tuinstra, die er in de laatste minuten nog een mooi afstandsschot in wist te mikken: 15-12.

DIO is dus goed begonnen aan de nieuwe veldcompetitie, waarin het doel het bereiken van de tweede klasse is. Volgende week staat de derby tegen het onlangs gepromoveerde VZK op het programma, bij de blauwhemden in Haule.

Kijk voor meer foto's op de Facebook pagina van KV DIO.