KV Leeuwarden - DIO

Het is de Oosterwoldenaren opnieuw niet gelukt om kampioen in de derde klasse te worden. In Leeuwarden werd onder slechte weersomstandigheden de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen gespeeld. Pas na 25 minuten lukte het DIO om op het winderige veld tot scoren te komen. Na een ruststand van 1-2 werd er uiteindelijk met 7-5 verloren.

De eerste 25 minuten van de wedstrijd lukte het DIO niet om te scoren. De aanvallen waren kort en de harde wind voorkwam dat de bal door de korf ging. Tien minuten voor tijd was het toch Chris Tuinstra die de 0-1 op het scorebord wist te zetten. Vlak daarna maakte hij ook het tweede doelpunt. Na de vakwissel kreeg de thuisploeg een strafworp mee die benut werd. Met een schamelijke 1-2 tussenstand gingen beide ploegen de kleedkamer in.

Na de rust lukte het de Oosterwoldenaren niet om de knop om te zetten. De thuisploeg wist tot scoren te komen waarna de vakken weer gewisseld werden. Afstandschoten van Marianne Veenstra en Chris Tuinstra brachten de ploeg op voorsprong. Ondanks de voorsprong konden de bezoekers deze lijn niet voortzetten. Leeuwarden wist een gat te slaan en kwam op een 7-4 voorsprong. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Petra Mulder nog een strafworp te verzilveren waardoor de eindstand 7-5 werd.

Door dit verlies zal de ploeg uit Oosterwolde zondag een promotiewedstrijd tegen Keizer Karel uit Nijmegen spelen. Deze wedstrijd wordt om 14.30 uur in Apeldoorn gespeeld.