KIOS (R) 2 - DIO 1

DIO heeft veerkracht getoond door, na het zure verlies tegen OKO, in de halve finale van de beker te winnen van KIOS 2. Na de reguliere 70 minuten stond er in Ruinerwold een score van 18-18 op de borden, wat betekende dat we gingen verlengen! In deze verlenging werd door beide teams twee keer gescoord, waarop er strafworpen genomen moesten worden om tot een winnaar te komen. DIO wist in deze serie één strafworp meer te benutten dan de tegenstander, dus mag DIO zich opmaken voor de finale!

Het begin van de wedstrijd was voor KIOS, die vrij snel twee keer wisten te scoren. Maar na deze 2-0 achterstand was het Chris Tuinstra die DIO op het scorebord bracht. Vanaf nu werd er om en om gescoord tot een stand van 5-4. Voor de blauwhemden wisten Henine Tuinstra, Hendrik-Jan van Zanden en Remco Schraa de korf te raken. De verdediging van DIO maakte hier en daar een foutje, waardoor KIOS uit wist te lopen naar een 7-4 voorsprong. Het was Manon Bel die hier een antwoord op had door van afstand de scoren, maar wederom twee foutjes in de verdediging zorgden voor een ruime 9-5 achterstand. Dit leek ook de ruststand te worden, maar Chris Tuinstra benutte in de laatste seconden nog een vrije bal en bracht zo de ruststand op 9-6.

Meteen na rust maakte Chris Tuinstra van afstand de 9-7, er was weer hoop voor de blauwhemden. De aan de zijlijn duidelijk aanwezige trainer/ coach Jan Wagenaar wilde meer scherpte in de verdediging, maar toch wist KIOS tot score te komen. Door doelpunten van Remco Schraa en Marianne Veenstra liet DIO de tegenstander niet verder uitlopen en werd de score teruggebracht tot 10-9. Door een goal van KIOS en goals van Sido Koonstra en Remco Schraa werd de stand weer gelijk getrokken, 11-11. Na twee tegengoals waren het wederom Sido Koonstra en Remco Schraa die de stand weer op gelijke hoogte brachten, maar ook KIOS wist wederom twee keer te scoren. Voor coach Jan Wagenaar tijd om te wisselen. Jarno Wilms, Wilmar Bosscha, Sandy Huft en Brigit Verbaarschot werden in het veld gebracht voor Hendrik-Jan van Zanden, Remco Schraa, Marianne Veenstra en Petra Mulder.
Door drie goals van KIOS en nog een goal van Henine Tuinstra en Jarno Wilms werd de stand 18-15. Met nog twee minuten op de klok leek de wedstrijd gespeeld, maar de wissels en het meegereisde publiek gingen nog één keer achter de ploeg staan. Het hielp, want door drie fantastische goals van Sido Koonstra, Sandy Huft en Chris Tuinstra werd er een verlenging uit het vuur gesleept door de ploeg uit Oosterwolde.

De scheidsrechter moest even op zoek naar de exacte speeltijd van de verlenging, maar door de mobiele telefoons van tegenwoordig werd al snel vastgesteld dat de extra speeltijd twee keer 5 minuten moest bedragen. In deze verlenging kwam DIO, door een goal van Henine Tuinstra, zelfs voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. KIOS bracht nog een zeer snelle dame in het veld, die meteen met een doorloopbal wist te scoren. Jarno Wilms leek de blauwhemden dan tóch de winst te bezorgen met een prachtig afstandsschot, maar de ploeg uit Ruinerwold gaf zich nog niet gewonnen en bracht de 20-20 op het scorebord. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was er al vreugde binnen het blauw/ witte kamp, strafworpen, geweldig! KIOS was duidelijk gebrand op de winst, terwijl voor de Oosterwoldigers het halen van de finale vooral de kers op de taart zou zijn.

Niemand wist precies hoeveel strafworpen er genomen moesten worden, dus werd er door coach Jan Wagenaar een volgorde vastgesteld. Iedereen voelde de spanning, loting heeft bepaald dat DIO aan de strafworpenreeks mocht beginnen. Een goed begin is het halve werk, dus Chris Tuinstra mocht aanleggen en scoorde. Aangekomen bij de 7e strafworp, beide ploegen hadden inmiddels twee keer gemist. Manon Bel wist haar strafworp te benutten, waarna een heer van KIOS zijn bal over het randje zag rollen en mistte. Het kwam aan op de jongste selectiespeelster, Brigit Verbaarschot, en ze scoorde! Het feest barstte los, DIO heeft de finale van de A.P. buitenbeker gehaald!

De finale vindt plaats op woensdagavond 10 juni in Ruinerwold.