DIO - OKO/BIES

Met nog 2 wedstrijden te gaan en 2 punten voorsprong op de nummer 2 uit de ranglijst was DIO van plan de voorsprong op Olympia te behouden. De wedstrijd werd gespeeld tegen OKO/Bies uit Opende. De afwezige trainer/coach Jan Wagenaar werd vervangen door Charl de Graaf.
Hoewel de blauwhemden strijden voor een plek in de 2e klas, strijde OKO/Bies er voor om niet te degraderen.  Helaas voor DIO was het de ploeg uit Opende die met de punten naar huis ging. Met rust stond DIO 5-6 achter. Naar mate de wedstrijd vorderde is DIO er niet in geslaagd het doelsaldo van OKE/Bies in te halen. De eindstand bedraagt 11-13.

Een sterke start van de tegenpartij zette DIO gauw op 2 punten achterstand. Hendrik-Jan van Zanden gaf antwoord door van afstand tot scoren te komen. Ondertussen tikt de tijd door en beide ploegen komen moeilijk tot scoren.  Remco Schraa wist met een vrije bal de stand op 2-3 te zetten. Door het benutten van tweemaal een kleine kans en het verkrijgen van een strafworp was het Hendrik-Jan van Zanden die de thuisploeg liet aansluiten. De ruststand bedraagt 5-6.

De tweede helft van de wedstrijd werd er hard gewerkt om de voorsprong van OKO om te buigen. Henine Tuinstra werd verdienstelijk vervangen door Sandy Huft. Helaas zet de  ploeg uit Opende de stand al gauw op 5-8. Door het tweemaal  verstoren van een vrije bal mocht Remco Schraa een strafworp verzilveren. Manon Bel en Marianne Veenstra stonden sterk onder de korf en gaven de heren veel schotkansen. Na een tal van pogingen was het wederom Hendrik-Jan van Zanden die van afstand trefzeker was. De uitploeg reageerde hier snel op en wist 2 maal te scoren.  Remco Schraa was op afstand twee maal zuiver en Marianne Veenstra wist een kleine kans af te ronden. Met nog 10 min op de klok was de stand 9-11. DIO weet als geen ander dat het de laatste minuten zijn om de wedstrijd over te nemen. Helaas voor DIO werd er om en om nog 4 maal gescoord. Hiermee werd de eindstand op 11-13 gezet en laat DIO de punten liggen.

De verloren wedstrijd zorgt ervoor dat Olympia wederom aan kan sluiten bij DIO. Beide ploegen hebben 19 punten en nog 1 wedstrijd te gaan. Op zondag 31 mei speelt DIO uit tegen Leeuwarden.