DIO - Olympia

De korfballers van DIO hebben goede zaken gedaan door van directe concurrent Olympia uit Twijzel te winnen. In een spannende startfase wisten de Oosterwoldenaren met rust al met 9-4 voor te komen. In de tweede helft waren de Olympianen in geen velden of wegen meer te bekennen en won DIO ruim met 23-9 waardoor de koppositie opnieuw veroverd werd.
 
In de eerste fase van de wedstrijd barstte een ware strijd los. DIO opende de wedstrijd met een afstandscore van Remco Schraa. Olympia antwoordde in de volgende aanval erop, waarna Hendrik Jan van Zanden van afstand trefzeker was. De fanatieke ploeg uit Twijzel trok de stand gelijk, maar de duels rondom de korf waren voor de goed fluitende scheidsrechter reden om het spel even stil te leggen. Rond die kortdurende onderbreking brak voor DIO een goede periode aan waarin vijfmaal gescoord werd. Sido Koonstra was tweemaal en Manon Bel eenmaal met een kleine kans trefzeker en de heren Chris Tuinstra als Remco Schraa mochten beide vanaf de stip aanleggen. Hierna werd er om en om gescoord, waarin Chris Tuinstra en Remco Schraa van afstand de score van 9-4 voor de rust noteerden.
 
De warme thee en de motivatie van trainer/coach Jan Wagenaar moesten de ploeg scherp houden. Want, die ploeg uit Twijzel zou naar verwachting doorbikkelen tot het einde. Remco Schraa bracht middels een vrije bal het verdedigingsvak naar de aanval. Hendrik Jan van Zanden wist met een kleine kans en Chris Tuinstra vanaf de stip de marge op 8 punten verschil te zetten. Hierna volgde de eerste score van Olympia in de tweede helft. Sido Koonstra werd vervolgens foutief afgestopt, waarna Remco Schraa vanaf de 2,5 meter mocht aanleggen. Olympia bracht de stand op 13-6 waarna Chris Tuinstra, Remco Schraa en Petra Mulder van afstand de gele mand wisten te vinden. Sido Koonstra wist iets te laat de bal te veroveren waarna een strafworp voor Olympia verzilverd werd. De goed spelende Chris Tuinstra wist de speerpunt van Olympia goed weerstand te bieden, en mocht nog van de stip aanleggen. Sido Koonstra en Hendrik Jan van Zanden brachten de stand met een afstandschot op 19-8. Vervolgens kwam Sandy Huft voor Marianne Veenstra in het veld, en in de combinatie met Manon Bel wist laatste genoemde een kleine kans te benutten. Voor Olympia was het al een gedane zaak en leek zich er al bij neer te leggen. Sjoerd Hoeksma, Marian Schraa en Henine Tuinstra kwamen binnen de lijnen en Henine Tuinstra wist vrij snel van afstand te scoren. Opnieuw Hendrik Jan van Zanden met een kleine kans. In een mooi slot akkoord was Sandy Huft haar dame te snel voorbij en mocht Marian Schraa met een kleine kans de eindstand noteren, 23-9.
 
DIO heeft vorige week onnodig puntverlies geleden maar heeft deze week goede zaken gedaan. Met deze uitslag staat DIO weer twee punten los. Met nog drie wedstrijden te spelen nadert het einde van deze veldcompetitie. Zondag 10 mei speelt DIO in Drachtstercompagnie tegen TFS. 


Foto: Nieuweooststellingwerver.nl, Rens Hooyenga.


Eigen foto

Laatste nieuws

Laatste verslagen