DIO - Helios

De korfballers van DIO Oosterwolde speelden afgelopen zondag hun promotiewedstrijd om een plek in de tweede klasse tegen Helios uit Castricum. Op neutraal terrein in Hoorn streden beide teams met elk een bus vol supporters om die plek. In een zinderende wedstrijd met een gelijke ruststand en het steeds maar met één punt kunnen loskomen van de tegenstander wisten de Oosterwoldenaren aan de goede kant van de score te komen. DIO won uiteindelijk met 20-19.

Met een grote groep supporters reisde de gehele selectie af naar de ADOS hal in Hoorn waar gestreden zou worden tegen de uit Castricum komende korfballers van Helios. Een wedstrijd die beslissend zou zijn, blijven korfballen in de derde klasse of juist die promotie naar de tweede. Voor DIO was het zeker, de strijd naar de tweede klasse zou gewonnen worden, helemaal omdat zelf het kampioenschap verspeeld werd. Maar deze strijd was niet zomaar gestreden. Een enerverende wedstrijd waarbij Chris Tuinstra in de eerste minuut middels een vrije bal het eerste doelpunt neerzette. Helios sloot direct aan. DIO wist met afstandschoten van Remco Schraa en Angela Verbaarschot en een strafworp van Chris Tuinstra een gat te slaan van drie punten. Toch wisten de geelhemden de voorsprong over te nemen door viermaal achter elkaar te scoren. Chris Tuinstra trok de stand weer bij. Helios nam het initiatief over waardoor DIO steeds weer aansluiting moest zoeken. Dit lukte middels twee afstanders van Remco Schraa en een doorloopbal van Hendrik Jan van Zanden. In een prachtige combinatie waarbij Manon Bel haar dame te snel voorbij was werd Marianne Veenstra uitgespeeld die vervolgens tot scoren kwam. Hendrik Jan van Zanden zette de PeRo-formatie op twee punten voorsprong. Helaas was dit van korte duur. De supporters van Helios wisten hun ploeg dermate aan te moedigen dat deze weer op gelijke hoogte kwamen. De uitstekend fluitende scheidsrechter floot de rust in met een stand van 10-10.

Trainer/coach Jan Wagenaar sprak met rust in zijn stem zijn pupillen toe en gaf aan dat er nog tien doelpunten nodig waren voor de winst. Het vertrouwen was er vanuit de meegereisde supporters en de bank vol met selectiespelers. Toch wisten de spelers uit Castricum in 13 minuten uit te lopen naar een voorsprong van 12-15 waarin alleen Remco Schraa en Hendrik Jan van Zanden met een afstandschot de reeks wisten te doorbreken. Sido Koonstra wist met zijn rebound regelmatig de bal in de aanval te behouden. Het speloverzicht van Petra Mulder zorgde ervoor dat Remco Schraa zijn doorloopbal kon afronden. De complimenten mogen uitgesproken worden over Manon Bel en Marianne Veenstra die met hun combinaties en sterk spelend vermogen rondom de korf een perfect duo vormen om Chris Tuinstra en Hendrik Jan van Zanden te verzekeren van kansen. Beide heren wisten dan ook de achterstand om te buigen in een gelijke stand van 15-15. Hierna waren het de blauwhemden die met luidaanmoedigende kreten van het publiek en spelersbank steeds aan de goede kant van de score kwamen In een spannend slotakkoord van tien minuten was op aangeven van een sterkspelend Angela Verbaarschot, Remco Schraa die een strafworp mocht verzilveren. Helios was niet voor een gat te vangen en scoorde tweemaal. Hendrik Jan van Zanden wist de stand met een doorloopbal op gelijke hoogte te trekken. Remco Schraa bracht zijn ploeg met een schot van afstand de stand op 18-17. Het sterk spelende team uit Castricum bleef aansluiting houden, waarna Hendrik Jan van Zanden opnieuw van afstand trefzeker was, 19-18. Met nog drie minuten te spelen was Helios met een uitstarter trefzeker. Met nog twee minuten spelen kreeg DIO een vrije bal mee, welke verzilverd werd door Remco Schraa. Dit bleek uiteindelijk de winnende goal te zijn. Waar Helios nog haastig op zoek was naar een doelpunt, was het na onderschepping van de bal door DIO in de verdediging een fluitje van een cent. De korfballers en het publiek van DIO mochten na het eindsignaal van de scheidsrechter ontladen, de winst was daar, een stand van 20-19. En Jan Wagenaar, ja die had gelijk, tien doelpunten extra...

De selectie van DIO wil graag iedereen bedanken die op wat voor een manier dan ook hun support hebben gegeven om deze promotie mogelijk te maken.

Kijk voor een uitgebreid fotoalbum op de Facebook pagina.