DES - DIO

Zondag 8 maart 2015 zijn de korfballers van DIO uit Oosterwolde te gast bij DES uit Norg. Een belangrijke wedstrijd voor de spelers van DIO, want er is nog kans op kampioenschap en tevens op het promoveren naar de tweede klasse. Indien de koploper WSS vanmiddag verliest van CB uit Groningen en DIO wint, is DIO kampioen. Na contact met WSS, wordt bekend dat WSS wint en dus kampioen is. De korfballers uit Oosterwolde weten met 23-13 van DES te winnen en mogen volgende week zondag 15 maart een promotiewedstrijd spelen tegen KV Helios uit Castricum.

De openingstreffer in de wedstrijd van zondagmiddag 8 maart is voor DES, door middel van een strafworp weten zij de korf te vinden. DIO reageert hier direct op doordat Sido Koonstra en Remco Schraa door een keurig uitgespeeld duel een strafworp weten te verdienen. Remco Schraa verzilvert deze. Gelijk na de vakwissel is er een formidabele combinatie tussen Manon Bel en Marianne Veenstra wat beloond wordt door een mooi doelpunt. Chris Tuinstra en Remco Schraa weten de korf te vinden, waarna ook Sido Koonstra en Hendrik Jan van Zanden tot scoren weten te komen.  DES probeert iets terug te doen en krijgt een strafworp die gescoord wordt. Angela Verbaarschot, die de afwezige Henine Tuinstra verdienstelijk verving, scoort een kleine kans door middel van een mooi ingespeelde omdraaibal van Sido Koonstra. Tot aan het rustsignaal wordt er om en om gescoord. De kleedkamers worden betreden met een 6-12 voorsprong in het voordeel van DIO.

In de tweede helft weten Chris Tuinstra en Hendrik Jan van Zanden beide een mooi afstandschot te scoren. DES weet ook te scoren waarna er drie maal gescoord wordt door de Oosterwoldenaren. DES scoort ook drie maal, 10-17. De coach van DES ziet dat er iets moet gebeuren en brengt drie nieuwe spelers in het veld. Hierdoor blijft DES scoren. Marianne Veenstra scoort nogmaals de mooi uitgespeelde bal tussen haar en vakgenoot Manon Bel.

Coach Jan Wagenaar wil nog optimaal gebruik maken van zijn wissels en laat het gehele vak van Remco Schraa, Sido Koonstra, Petra Mulder en Angela Verbaarschot wisselen. De kersverse wissels die het veld betreden, Sjoerd van Veenen, Jarno Wilms, Brigit Verbaarschot en Petra Stelma weten gezamenlijk tot scoren te komen. Hendrik Jan van Zanden zet het laatste doelpunt voor DIO. Eindstand: 13-23.

DIO wint, WSS wint, wat betekent dat er volgende week zondag 15 maart een beslissingswedstrijd wordt gespeeld tussen DIO uit Oosterwolde en Helios uit Castricum. Het speelterrein wordt nader bekend gemaakt.

Doelpuntenmakers: Remco Schraa 5x, Sido Koonstra 2x, Chris Tuinstra 6x, Marianne Veenstra 2x, Hendrik Jan van Zanden 4x, Angela Verbaarschot 1x, Petra Mulder 1x, Manon Bel 1x, Sjoerd van Veenen 1x, 
 

Laatste nieuws

Laatste verslagen