Club Brothers - DIO

Met nog drie wedstrijden te gaan en 3 punten voorsprong op de nummer 2 uit de ranglijst was DIO van plan de voorsprong op WSS te behouden. De wedstrijd werd gespeeld tegen Club Brothers uit Groningen. Beide ploegen zijn zeer gewaagd aan elkaar. Het tweede team van DIO had dit weekend geen wedstrijd en waren daarom allen aanwezig om DIO 1 te steunen naar een overwinning. Helaas had DIO niet genoeg in zijn mars om de wedstrijd te winnen. Met rust stond DIO met 12-11 achter. Naar mate de wedstrijd vorderde slaagde DIO er niet in het doelsaldo van Club Brothers in te halen. De eindstand was 20-17 voor de ploeg uit Groningen.

De wedstrijd begon met een voortvarende start. Remco Schraa en Petra Mulder wisten de ploeg uit Oosterwolde met twee zuivere afstandsschoten op 2 punten voorsprong te zetten. Club Brothers reageerde hier snel op en scoorde een uitstarter.  Vervolgens waren het Manon Bel en Marianne Veenstra die een vooraf afgesproken balletje op fantastische wijze wisten te benutten. De thuisploeg antwoord hier gelijk op en scoort 4 doelpunten op rij. Remco Schraa wist de korf weer van afstand te vinden. Na twee doelpunten van CB wist  Hendrik-Jan van Zanden een goed uitgespeelde doorloopbal af te ronden. DIO moest er hard aan trekken om met de score van Club Brothers mee te gaan.  Beide ploegen scoorden hierna om en om. Doelpuntenmakers: Remco Schraa(2x), Marianne Veenstra, Chris Tuinstra en Henine Tuinstra wisten de korf te vinden. Vlak voor de rust wist Chris Tuinstra nog een vrije bal te benutten. Hiermee bracht hij de ruststand op 12-11.

De tweede helft van de wedstrijd werd hard gewerkt om de voorsprong terug te pakken.  Beide ploegen bleven om en om scoren en het bleef  tot in de laatste minuten van de wedstrijd spannend. Petra mulder werd  foutief afgestopt en verzilverde daarmee een strafworp die door Remco Schraa werd afgerond. Kort daarna scoorde Chris Tuinstra een afstandsschot.  De thuisploeg blijft scoren en gaf DIO geen kans om op voorsprong te komen. Petra Mulder en Chris Tuinstra wisten beide nog een doorloopbal af te ronden en brachten de stand op 17-15. Met nog 5 minuten op de klok wist Club Brothers een gat te maken van 3 doelpunten verschil. Remco Schraa en Petra Mulder scoren nog van afstand, maar dit bleek niet voldoende om met twee punten naar huis te gaan. De eindstand van wedstrijd resulteerde in 20-17.

DIO heeft dan wel zijn punten laten liggen, echter kan nog steeds voor de eerste plaats worden gestreden. Aankomende zondag speelt DIO tegen WSS uit Oude Pekela. Bij winst is DIO kampioen. De wedstrijd start om 14:45 uur en wordt niet in Oosterwolde maar in de MFA in Olderberkoop gespeeld. Komt allen kijken bij deze kampioenswedstrijd!