OKO-BIES - DIO

Om de koppositie te behouden moesten de korfballers van DIO afgelopen zondag winnen van OKO/Bies uit Opende. Ondanks dat de ploeg uit Opende onderaan de ranglijst staat, is het de Oosterwoldenaren inmiddels bekend dat er in deze competitie van alles kan gebeuren. Er moest dus scherp begonnen worden. 
Voorafgaand aan de wedstrijd van het vlaggenschip werd de wedstrijd OKO­­/Bies 2 – DIO 2 gespeeld. Ook voor DIO 2 zijn de punten erg welkom om van plek 7 op de ranglijst te komen. In een matige wedstrijd bleek de thuisploeg helaas te sterk en werd de wedstrijd verloren met 20-10. 
 
DIO begon voortvarend aan de wedstrijd waarbij Hendrik Jan van Zanden een doorloopbal afrondde. Marianne Veensta wist een fout van haar tegenspeelster keurig af te straffen en daarmee de voorsprong van twee doelpunten te pakken. Een dame van OKO/Bies kon middels een afstandschot wat terug doen voor de thuiploeg waarna Remco Schraa haar voorbeeld volgde. De ploeg uit Opende kon bijblijven door opnieuw van afstand te scoren. In de fase die volgde lukte het DIO om de voorsprong te vergroten. Chris Tuinstra en Remco Schraa waren beide van afstand zuiver. Na een doelpunt van OKO/Bies waren het Hendrik Jan van Zanden, Marianne Veenstra en Remco Schraa die het verschil naar vijf doelpunten brachten. Opnieuw kon een dame van OKO/Bies tot scoren komen en daarmee het vierde doelpunt van de thuisploeg bijschrijven. Na twee doelpunten van Chris Tuinstra kon de ploeg uit Opende weer een beetje terug komen middels drie doelpunten. Marianne Veenstra, Petra Mulder en Remco Schraa wisten de korf te vinden waardoor de voorsprong opnieuw vergroot werd. Voor rust benutte de Groningers nog een vrije bal waarmee de ruststand naar 8-14 gebracht werd.
 
In de tweede helft van de wedstrijd waren de doelpunten schaars. Ondanks vele kansen wist zowel de uit- als thuisploeg moeilijk tot scoren te komen. Het was OKO/Bies die twee kansen wist te benutten waarna de vakken gewisseld konden worden. Chris Tuinstra en Hendrik Jan van Zanden konden uiteindelijk de korf vinden en daarmee de winst veilig te stellen. Jarno Wilms en Linda Veenstra speelden de laatste fase van de wedstrijd uit en vervingen daarmee Hendrik Jan van Zanden en Manon Bel. Henine Tuinstra scoorde het laatste doelpunt van de Oosterwoldenaren en bracht daarmee de stand op 11-17. 
 
Na afloop van de wedstrijd bleek dat concurrent WSS uit Oude Pekela punten heeft laten liggen en daarmee op drie punten achter op DIO staat. Volgende week speelt DIO een belangrijke uitwedstrijd tegen Club Brothers uit Groningen. Bij winst kan de ploeg uit Oosterwolde de week erna thuis tegen WSS kampioen worden.

Laatste nieuws

Laatste verslagen