Olympia - DIO

Voor de korfballers van DIO stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Olympia uit Twijzel op het programma. De eerdere ontmoeting tijdens de huidige zaalcompetitie werd door de Oosterwoldenaren winnend afgesloten. DIO wilde hier graag een goed vervolg aangeven, en zeker omdat de strijd om het kampioenschap momenteel in volle gang is. Na een spannend eerste helft, waarin DIO het initiatief nam, was de tussenstand 8-11 in het voordeel van DIO. In de tweede helft veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld en bleven beide teams gewaagd aan elkaar. Gelukkig wist DIO steeds de voorsprong te behouden en werd de eindstand bepaald op 14-16. Door deze overwinning heeft DIO de koppositie overgenomen van WSS.

De Oosterwoldenaren lieten vanaf de eerste minuut zien te willen winnen door fanatiek en scherp aan de wedstrijd te beginnen. Het was Marianne Veenstra die namens DIO het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte door een kleine kans te benutten. Vervolgens was het een heer van Olympia die de stand weer op gelijke hoogte bracht door een strafworp te benutten. Hierna waren het Remco Schraa, Sido Koonstra en Hendrik Jan van Zanden die DIO op een 1-4 voorsprong brachten. Olympia wist vervolgens tweemaal wat terug te doen en bracht de stand op 3-4. Daarna was het Remco Schraa die opnieuw scoorde door een strafworp te benutten. In het vervolg van de eerste helft scoorden beide teams om en om en wist DIO steeds een voorsprong van twee doelpunten te houden. Namens DIO scoorden Hendrik Jan van Zanden, Remco Schraa, Henine Tuinstra en Chris Tuinstra. In de laatste minuten van de eerste helft bracht Petra Mulder de stand op 8-11, wat tevens de russtand was.

DIO begon de tweede helft niet zoals het zou moeten, waardoor Olympia dichterbij wist te komen en de stand op 10-11 bracht. De ploeg van trainer/coach Jan Wagenaar raakte niet in paniek en bleef geduldig spelen. Dit resulteerde in twee doelpunten van Hendrik Jan van Zanden en Remco Schraa waardoor de stand 10-13 werd. Net als in de eerste helft bleven beide teams om en om scoren. De doelpuntenmakers van DIO waren Chris Tuinstra en Sido Koonstra. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Manon Bel, die uit een goed uitgespeelde aanval een uitstarter wist te benutten. In de slotfase speelde het aanvalsvak van DIO de wedstrijd keurig uit waardoor de punten mee werden genomen naar Oosterwolde.

Volgende week staat er voor de Oosterwoldenaren een thuiswedstrijd in de eigen sporthal de Boekhorst op het programma. Dan komt de huidige nummer drie Koru uit Uffelte op bezoek.