DIO - Roreko

Afgelopen zondag speelde DIO haar eerste wedstrijd van dit jaar tegen Roreko uit De Wijk. Na eerdere nederlagen tegen Roreko was DIO er op gebrand om de twee punten in huis te houden. Met een duidelijke opdracht van trainer en coach Jan Wagenaar wist DIO wat er gebeuren moest  In de rust stond DIO met een 8-5 stand voor, waarin na een spannende tweede helft DIO uit kon lopen naar een 15-10 overwinning.

DIO begon sterk aan de wedstrijd en opende de score met een afstandschot van Remco Schraa. Roreko wist al snel de stand recht te trekken middels een strafworp. Vervolgens was het DIO die maar liefst vier keer op rij scoorde met doelpunten van Manon Bel, Hendrik Jan van Zanden en tweemaal Remco Schraa. Dit bracht de stand naar 5-1. Roreko liet het hier echter niet bij zitten en scoorde drie afstandschoten op rij, wat de stand bracht naar 5-4. Zowel Linda Veenstra als Hendrik Jan van Zanden werden vervolgens foutief afgestopt, waarna Remco Schraa en Chris Tuinstra strafworpen konden verzilveren. Marianne Veenstra wist nog een kleine kans te benutten en Roreko scoorde nog een strafworp. Dit bracht de ruststand op 8-5.

In de pauze werden de blauwhemden weer op scherp gezet. Aan het begin van de tweede helft mocht dit niet baten. Ondanks doelpunten van Manon Bel en Sido Koonstra wist Roreko maar liefst vier doelpunten op rij te scoren wat de stand bracht op 10-9. Hendrik Jan van Zanden had hier een antwoord op en bracht middels een afstandschot DIO weer op twee punten voorsprong. Met nog een doelpunt van Roreko bleef de spanning in de wedstrijd. DIO nam vervolgens de wedstrijd over en met doelpunten van Sido Koonstra (2x) Hendrik Jan van Zanden en Chris Tuinstra kon DIO de wedstrijd rustig uit spelen. Eindstand kwam neer op 15-10.

Volgende week speelt DIO in Buitenpost tegen Olympia uit Twijzel.