DIO - DES

In de laatste wedstrijd van dit jaar moest DIO’s vlaggenschip aantreden tegen DES uit Norg. Na een voortvarende start moesten de blauwhemden toezien dat de bezoekers weer langzaam dichterbij kwamen. DIO kon de voorsprong behouden tot aan de rust 8-6. Coach Jan Wagenaar probeerde zijn pupillen weer op scherp te krijgen en het spel weer op te pakken zoals ze begonnen waren scherp en alert. Maar DIO was niet bij machte het weer op te pakken. Uiteindelijk bleken de twee punten voorsprong genoeg om de winst binnen te halen. DIO won de wedstrijd met 16-14.

Zoals reeds vermeld ging DIO voorvarend van start met een kleine wijziging in de basis opstelling. Linda Veenstra verving verdienstelijk de afwezige Henine Tuinstra. Remco Schraa zetten in de eerste minuten gelijk zijn ploeg op voor sprong door tweemaal van afstand te scoren 2-0.  Na vakwissel bleken ook Marianne Veenstra en Chris Tuinstra de mand te kunnen vinden. Er werd gescoord uit een uitstarter en een vrije bal 4-0. Petra Mulder werd door een heer verdedigd bij het nemen van een doorloopbal, waarna Remco Schraa vanaf de twee en een halve meter aan mocht leggen en daarna zelf uit een doorloopbal wist te scoren 6-0. Maar Dio leek de concentratie te verliezen, aanvallen werden te snel opgezet en dat resulteerde in snel bal verlies. DES kon hier zijn voordeel mee doen en scoorden de eerste doelpunten van de wedstrijd 6-2. De spelers uit Norg zagen hun kans en begonnen hun kansen af te ronden. Ze scoorden voor de rust uiteindelijk nog vier keer , Dio daarin tegen had het moeilijk waardoor er snel bal verlies werd geleden. Remco Schraa vanaf de stip en Hendrik Jan van Zanden van afstand wisten de voorsprong nog veilig te stellen voor de rust 8-6.

Dit moet beter, terug naar de basis en pak de concentratie weer op, dat was de boodschap in de rust van coach van Wagenaar. DIO liep zelfverzekerd het veld weer op maar had toch moeite om aan de opdracht te voldoen. Des scoorde als eerste en kwam akelig dichtbij de gelijkmaker 8-7. Hendrik Jan van Zanden kon door goed teamwork van Manon Bel en Marianne Veenstra in stelling worden gebracht om van afstand te scoren, Remco Schraa mocht opnieuw van af de stip aanleggen en Chris Tuinstra benutte ene kleine kans. Zodoende kreeg DIO weer wat meer lucht. Dit was van korte duur. DES was ook trefzeker en kwam weer dicht bij de gelijkmaker 11-10. De Oosterwoldenaren deden er een schepje bovenop en door doelpunten van Sido Koontra (doorloopbal) en Chris Tuinstra ( afstander) werd de marge weer wat vergroot 13-10. Dit bleek achteraf voldoende te zijn. Met nog een 10 minuten te spelen werd er om en om gescoord. Voor Dio waren het Petra Mulder die wederom een strafworp mee kreeg en keurig voor haar werd afgerond door Remco Schraa en Chris Tuintra was opnieuw van afstand zuiver. Ook het laatste doelpunt voor DIO kwam van Petra Mulder. Door een vrije bal besliste ze de eindstand op 16-14.