Koru - DIO

Afgelopen zondag speelde DIO haar tweede uitwedstrijd in de zaal tegen Koru. De ploeg uit Uffelte heeft haar eerste twee wedstrijden gewonnen dus wist DIO dat er vandaag gestreden moest worden. In een doelpuntrijke eerste helft lukte het de Oosterwoldenaren om een gat te slaan die de tweede helft niet meer door Koru gedicht kon worden. Na een tussenstand van 13-4 nam DIO met een 17-10 eindstand de punten mee naar huis.

In de eerste aanval lukte het de Oosterwoldenaren direct om tot scoren te komen. Chris Tuinstra rondde een strafworp af. Het antwoord van Koru volgde in de aanval daarna waardoor er al snel 1-1 op het scorebord stond. Petra Mulder scoorde van afstand en Henine Tuinstra benutte een klein kansje. Door vervolgens een afstandschot van Marianne Veenstra werd er een verschil van drie doelpunten gemaakt. De thuisploeg wist twee keer te scoren wat de tussenstand naar 4-3 bracht. Er volgde een lange reeks doelpunten van de Oosterwoldenaren waarbij het Koru niet lukte om ook tot scoren te komen. Remco Schraa en Chris Tuinstra wisten beiden een strafworp te verzilveren en Marianne Veenstra scoorde een doorloopbal. Opnieuw was de scheidsrechter genoodzaakt om strafworpen te geven. Ditmaal drie op een rij. Het waren Petra Mulder, Sido Koonstra en Hendrik Jan van Zanden die foutief werden afgestopt. Remco Schraa en Chris Tuinstra gooiden deze er voor hun teamgenoten in. Na de strafworpserie lukte het DIO ook nog van afstand te scoren. Chris en Henine Tuinstra scoorden beide van afstand. Toen was het eindelijk de beurt aan de thuisploeg om iets terug te doen en scoorden hun vierde doelpunt. Vlak voor rust was het Chris Tuinstra die van grote afstand de bal in de korf gooide. Ruststand 13-4.

In de tweede helft lukte het DIO niet om zoveel tot scoren te komen als tijdens de eerste dertig minuten. Wel waren het Chris Tuinstra en Henine Tuinstra die de eerste twee doelpunten van de tweede helft maakten. Er volgde een roerige periode met veel gezeur en agressief spel van de thuisploeg. Dit resulteerde in drie gele kaarten, waarvan twee kaarten voor een heer van Koru. Toch lukte het de thuisploeg om vier maal achter elkaar tot scoren te komen. Sido Koonstra werd opnieuw foutief afgestopt waarna Remco Schraa de daaropvolgende strafworp benutte. In de slotfase van de wedstrijd werden Angela Verbaarsschot en Thyas de Vries in het veld gebracht. De strafworp die Hendrik Jan van Zanden mee kreeg werd koelbloedig door Thyas de Vries in de korf gegooid. Het lukte Koru nog tweemaal tot scoren te komen waarna de scheidsrechter de wedstrijd beindigde. Eindstand 17-10.

Volgende week speelt DIO thuis tegen OKO-Bies uit Opende.