Roreko - DIO

De eerste zaalwedstrijd leverde DIO geen punten op. Roreko was duidelijk een maatje te groot (25-17). Ook op het veld speelde DIO tegen Roreko en ook toen hadden de blauwhemden veel moeite met het snelle spel van de Drentse tegenstander.

Hoog tempo
Ook nu was het hoge tempo van Roreko lastig te bespelen voor DIO. Roreko creëerde veel kansen en was vaak trefzeker. DIO noteerde veel passfouten en had weinig grip op de wedstrijd. Bij rust leidde de thuisploeg met 12-8. In de tweede helft slaagde DIO er niet in dichterbij te kruipen. De gasten moesten toezien hoe de Roreko verder uitliep en de wedstrijd eenvoudig won.

Twee invallers
Door de afwezigheid van Sido Koonstra en Hendrik Jan van Zanden speelde DIO in een gewijzigde opstelling. Jarno Wilms en Wilmar Bosscha kregen een plaats in de basis. Het eerste doelpunt van DIO was een afstander van Remco Schraa (1-1). Roreko schoot vooral van afstand zuiver en liep vlot uit. Alleen Chris Tuinstra, Manon Bel en Remco Schraa deden iets terug (8-4).

Overtredingen
Roreko was soms te gretig en maakte daardoor overtredingen. Petra Mulder werd gehinderd tijdens het aangeven en bij een kleine kans. Beide strafworpen werden door Remco Schraa verzilverd: 8-6. Voor rust gooide Manon Bel en Chris Tuinstra van de afstand de bal nog een keer door de mand, terwijl Roreko de korf drie keer vond (12-8).

Voortvarende start
De thuisploeg ging ook na rust voorvarend van start, scoorde twee maal en besliste daarmee de wedstrijd. DIO was niet in staat iets terug te doen. Petra Mulder (2x), Jarno Wilms (2x), Chris Tuinstra en Remco Schraa scoorden wel, maar dit was niet genoeg voor een goed resultaat. In de laatste minuten benutte Remco Schraa een stip en rondde hij een mooie actie af.