DIO - KV Leeuwarden

De korfballers van DIO hebben de veldcompetitie van 2014 uitstekend afgesloten. In een spannende wedstrijd tegen KV Leeuwarden trokken de Oosterwoldenaren uiteindelijk aan het langste eind. De stand bij rust was 8-8 gelijk. DIO kwam sterk uit de kleedkamer vandaan waardoor er uiteindelijk werd gewonnen met 17-15.

Het was de ploeg uit de Friese hoofdstad die sterk begon aan de wedstrijd. De ploeg van oud DIO-coach Jaap Noppert verraste DIO in de eerste minuten van de wedstrijd en kwam verdiend op een 0-3 voorsprong. DIO leek de weg kwijt te zijn maar gelukkig was daar Hendrik Jan van Zanden die zorgde voor de aansluitingstreffer en stand middels een afstandschot op 1-3 bracht. Hierna scoorde Sido Koonstra een uitstartbal na een goede individuele actie van Remco Schraa. Vervolgens was het KV Leeuwarden die de stand op 2-4 bracht. In het vervolg van de eerste helft scoorden beide teams om en om waarbij KV Leeuwarden tot aan een stand van 5-7 twee doelpunten voor kon blijven. Namens DIO scoorden Manon Bel, Henine Tuinstra en Hendrik Jan van Zanden. Vanaf dat moment kreeg DIO meer grip op de tegenstander en was dit voor de Oosterwoldenaren het begin van een betere fase. Sido Koonstra werd na een knappe actie foutief afgestopt waardoor de scheidsrechter een verdiende strafworp toekende aan DIO. De strafworp werd beheerst afgerond door Remco Schraa. Vervolgens was het Henine Tuinstra die van afstand scoorde en de stand op 7-7 bracht. Marianne Veenstra liet zien ook van afstand te kunnen scoren en bracht DIO op voorsprong. In het slot van de eerste helft scoorde KV Leeuwarden de gelijkmaker en gingen de spelers met een ruststand van 8-8 de kleedkamer in.

Coach Jan Wagenaar van DIO liet tijdens de pauze duidelijk merken niet tevreden te zijn met de prestatie van zijn ploeg. Dit resulteerde ondermeer in een wissel aan de kant van de heren. Hendrik Jan van Zanden bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Jarno Wilms. De uitbrander van Jan Wagenaar had zichtbaar effect want DIO liep in een kort tijdsbestek uit naar een voorsprong van 13-8. De doelpunten werden gemaakt door Remco Schraa en tweemaal Petra Mulder en Chris Tuinstra. Hierna deed KV Leeuwarden twee keer iets terug waardoor de stand op 13-10 kwam. Net als in de eerste helft begonnen de beide teams om en om te scoren. Namens DIO werden de doelpunten gemaakt door Jarno Wilms, Chris Tuinstra en Sido Koonstra. DIO wist echter wel een voorsprong van twee doelpunten te behouden en speelde de wedstrijd beheerst uit. Het laatste doelpunt van DIO werd gemaakt door Marianne Veenstra. Uiteindelijk beëindigde scheidsrechter Jonkers de wedstrijd bij een stand van 17-15 in het voordeel van de thuisploeg.

Voorlopig was dit voor DIO de laatste wedstrijd van de veldcompetitie. Na de zaalperiode wordt de competitie weer hervat. De eerste competitiewedstrijd in de zaal wordt gespeeld op zondag 9 november tegen Roreko in De Wijk.