Olympia - DIO

Afgelopen zondag stond de PERO-formatie op het winderige veld van Olympia in Twijzel. Coach Jan Wagenaar had zijn pupillen in de voorbespreking meegegeven van het begin af aan scherp te zijn. Dit advies werd niet volledig opgevold waardoor Olympia de gelegenheid kreeg er boven op te zitten en het DIO moeilijk maakte om te scoren. De thuisploeg had ook veel kansen nodig waardoor DIO het stevige spel bij kon houden en ging de stand vrijwel de gehele wedstrijd gelijk op. Met een 6-6 ruststand werd ook uiteindelijk de eindstand gelijk bepaald 16-16.
 
In de eerste aanval van de blauwhemden was het Sido Koonstra die zijn heer op het verkeerde been te zetten en kon Remco Schraa de punt vanaf de stip verzilveren 0-1. Maar ook Olympia stond niet stil, ze speelden vlot en stevig waardoor ze veel kansen creëerden. Ze liepen snel uit naar een 4-2 voorsprong met voor DIO alleen een doelpunt van Chris Tuinstra. DIO moest uit een ander vaatje tappen om Olympia niet in hun spel te laten komen en deed een kwartier lang goede zaken waaruit vier doelpunten vielen met o.a een mooie kleine kans van Marianne Veenstra. 4-6. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en kon voor rust nog het gaatje naar DIO dicht maken 6-6.
 
Na de theepauze had DIO een betere periode, aanvallen liepen wat beter, minder pass fouten en konden er langere aanvallen opgezet worden. Langzaam maar zeker liepen ze door o.a doelpunten van Hendrik Jan van Zanden, Sido Koonstra en Henine Tuinstra uit naar een 10-13 voorsprong. De PERO formatie had moeite om de concentratie vast te houden, Olympia maakte hier gretig gebruik van en trok de stand weer gelijk 14-14. Chris Tuinstra wist DIO vlak voor het eindsignaal nog op een voorsprong te zetten maar ook Olympia kon nog een keer de korf vinden en werd de wedstrijd met een gelijk spel beslist 16-16.

Laatste nieuws

Laatste verslagen