DIO - Kinea

De korfballers van DIO speelden afgelopen zondag de derde wedstrijd van de veldcompetitie tegen Kinea uit de Knipe.  DIO speelde de eerste helft van de wedstrijd niet overtuigend, echter vielen de doelpunten wel en ging DIO met een tussenstand van 11-7 de rust in. Na de rust kwam DIO sterk uit de kleedkamers en wist het Kinea met volle overtuiging te verslaan. Eindstand  23-13.

Na enkele minuten gespeeld te hebben was het Remco Schraa die twee strafworpen verzilverde, doordat Sido Koonstra tweemaal foutief werd afgestopt. Vervolgens werd er om en om gescoord en waren het Hendrik-jan van zanden en Remco Schraa die namens DIO van afstand wisten te scoren. Ondanks dat DIO de eerste helft nog niet op het gewenste niveau korfbalde werd er vier maal op rij gescoord. Doelpuntenmakers waren Petra Mulder, Hendrik Jan van Zanden, Chris Tuinstra en Remco Schraa. De beide ploegen gingen de rust in met een tussenstand van 11-7 in het voordeel van de Oosterwoldenaren.

Na een stevig woordje van trainer/ coach Jan Wagenaar kwam DIO sterk uit de kleedkamers vandaan. De niet fitte Hendrik Jan van Zanden bleef in de kleedkamer achter en werd verdienstelijk vervangen door Jarno Wilms. Jarno Wilms wist kort na het beginsignaal van de tweede helft meteen van afstand te scoren. In tegenstelling tot DIO speelde  Kinea in de tweede helft matig.  De Oosterwoldenaren profiteerden hier goed van. Petra Mulder, Remco Schraa en Chris Tuinstra scoorden en wisten de ploeg op 16-8 voorsprong te brengen. Ook Henine Tuinstra en Marianne Veenstra wisten van afstand te scoren. In de slotfase van de wedstrijd werd er door beide partijen om en om gescoord. DIO wist met 10 doelpunten verschil de eindstand op 23-13 te zetten.

Komende zondag speelt DIO een uitwedstrijd in Twijzel tegen Olympia.