DIO - DES

Afgelopen zondag ging de veldcompetitie voor de korfballers uit Oosterwolde weer van start. De blauwhemden speelden tegen het altijd lastige DES uit Norg. Sinds dit seizoen zijn de veldafmetingen gelijk aan die van de zaal, met als doel dat er meer doelpunten worden gescoord. Na zeventien minuten gespeeld te hebben stond het al 10 – 0 in het voordeel van DIO. Na een aantal pogingen van DES om dichterbij te komen was de ruststand 15-4. DIO won uiteindelijk ruimschoots en scoorde maar liefst 26 doelpunten tegen 15 doelpunten van DES.
 
Na een kleine minuut gespeeld te hebben was het Remco Schraa die een strafworp verzilverde, nadat Sido Koonstra foutief werd afgestopt. DIO speelde simpel en hanteerde een hoog baltempo waarin alles lukte. Er werden maar liefst tien doelpunten gescoord. De doelpuntenmakers waren onder andere Remco Schraa, Chris Tuinstra, Petra Mulder en Marianne Veenstra. In het vervolg werd DIO onnauwkeuriger in de verdediging, waardoor DES de stand op 10-3 bracht. Vervolgens scoorden Henine en Chris Tuinstra van afstand. Diezelfde Chris Tuinstra beging hierna een overtreding, wat de bezoekers een strafworp opleverde. Manon Bel bracht de ruststand op 15-4.
 
Trainer/coach Jan Wagenaar van DIO benadrukte in de pauze vooral door te blijven gaan en de wedstrijd niet uit handen te geven. Toch kwam DES het beste uit de kleedkamer en scoorde twee keer op rij. Vervolgens werd er om en om gescoord. DIO was minder geconcentreerd en kreeg daarna drie maal op rij doelpunten om de oren. Hendrik Jan van Zanden reageerde door middel van een afstandschot. In het vervolg probeerde DES nog wat terug te doen maar DIO speelde de wedstrijd voortreffelijk uit en wist nog acht maal de korf te vinden. Door afstandschoten van Marianne Veenstra, Chris Tuinstra, Henine Tuinstra, Petra Mulder en de trefzekere Remco Schraa werd de eindstand bepaald op 26-15.
 
DIO kan terug kijken op een prima openingswedstrijd van het seizoen. Komende zondag gaan de blauwhemden op bezoek bij Roreko in De Wijk.


Foto: Rens Hooyenga (nieuweooststellingwerver.nl)


Foto: Rens Hooyenga (nieuweooststellingwerver.nl)


Foto: Rens Hooyenga (nieuweooststellingwerver.nl)

Laatste nieuws

Laatste verslagen