Leeuwarden - DIO

DIO wist in Leeuwarden niet de twee punten mee naar huis te nemen. Met nog één minuut te spelen wist Leeuwarden de gelijkmaker te scoren waardoor de eindstand op 15-15 eindigde.

DIO begon sterk aan de wedstrijd. Met in het achterhoofd dat bij winst van DIO een beslissingswedstrijd gespeeld kan worden voor promotie naar de tweede klasse. Door doelpunten in de eerste helft van Hendrik Jan van Zanden, Remco Schraa, Chris Tuinstra en Henine Tuinstra ging DIO met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft kwam Leeuwarden beter in hun spel waardoor de ploeg van oud DIO-coach Jaap Nopper de voorsprong wist te pakken. DIO maakte in deze periode veel plaatsfouten. Vlak  voor het einde wist Hendrik Jan van Zanden een doorloopbal af te maken waardoor DIO met één punt de voorsprong pakte. Helaas wist Leeuwarden op het eind de gelijkmaker te maken.

Door het gelijk aantal punten met de nummer twee speelt DIO zondag een beslissingswedstrijd tegen het voor DIO bekende Club Brothers uit Groningen voor promotie naar de tweede klasse. Het speelterrein wordt nader bekend gemaakt.