DIO - Kinea

Op een zonnig sportpark Oostenburg werd de wedstrijd gespeeld tussen DIO 1 en Kinea 1.
Door de mooie weersomstandigheden vielen de doelpunten aan beide kanten. Toch wist DIO de twee punten te pakken van de uitspelende ploeg uit De Knipe. Er werd gewonnen met 13-11.

Door de twee kleine kansen van Sido Koonstra kwam DIO op een 2-0 voorsprong. Ook Marianne Veenstra wist een kleine kans te benutten. Daarna was het Chris Tuinstra die een strafworp wist te benutten en daarmee de stand op 4-0 bracht. De uitspelende ploeg wist de 4-1 te scoren, waarna DIO iets terug deed door een strafworp te benutten. Even later wist Hendrik Jan van Zanden van afstand raak te schieten. Kinea probeerde dichtbij te komen en scoorde twee doelpunten van afstand. De stand bij rust was 7-3.

Na de rust wist Kinea drie keer van afstand te scoren waardoor de spanning in de wedstrijd terugkeerde. Manon Bel schoot vervolgens raak van afstand, wat de stand op 8-6 bracht.
De doelpunten vielen aan beide kanten wat de wedstrijd spannend maakte.
Chris Tuinstra, Sido Koonstra scoorden beiden van afstand waardoor DIO de voorsprong wist te behouden. Het was de goed spelende Sido Koonstra die een kleine kans benutte waarna Manon Bel zijn voorbeeld volgde. Dit alles resulteerde in een 13-11 overwinning voor DIO.

Door de overwinning op Kinea staat DIO met nog één wedstrijd te spelen op de tweede plek in de competitie. Bij winst volgende week mogen de Oosterwoldenaren een beslissingswedstrijd voor promotie naar de tweede klasse spelen.