DIO - DES

DIO wist afgelopen zondag een spannende wedstrijd om te buigen naar een 13-12 winst. Bij rust keken de toeschouwers nog tegen een 4-6 achterstand aan.

DIO begon de eerste aanval sterk waarbij de snelle Petra Mulder haar dame voorbij liep en hierdoor een klein kansje voor Sido Koonstra creëerde die deze knap wist af te ronden. Maar al snel hierna wist DES uit Norg vier maal op rij te scoren. Tot aan de rust waren het Henine Tuinstra, Chris Tuinstra en Petra Mulder die namens DIO scoorden en DES tweemaal. DIO ging na een teleurstellende eerste helft met een 4 -6 achterstand de kleedkamers in.

Na de rust begon DIO steeds beter in hun spel te komen en dit resulteerde in doelpunten van Petra Mulder, Chris Tuinstra, Sido Koonstra en Manon Bel. De complimenten aan Wilmar Bosscha die verdienstelijk vakantieganger Remco Schraa verving. Met nog een kleine tien minuten te spelen keek DIO nog tegen een achterstand van 10-11 aan. Hierna wisten Hendrik Jan van Zanden en Chris Tuinstra driemaal te scoren en Des nog eenmaal waardoor Dio de punten thuis kon houden. Ook invallers Irma Bel en Jarno Wilms konden hun steentje hieraan bijdragen.

Volgende week speelt DIO de belangrijke uitwedstrijd tegen WSS in Oude Pekela.