DES - DIO

Zondag 9 februari stond de wedstrijd DES - DIO op het programma. DIO had tijdens deze wedstrijd ontzettend veel kansen, maar was in het afronding niet succesvol.

DIO begon met een 2-0 achterstand. Na de vakwissel gaven Remco Schraa en Sandy Huft beiden
via een uitstarter achter de korf een antwoord terug, 2-2. Petra Mulder scoorde hierna een afstander maar DES ook. DIO probeerde een gaatje te slaan en scoorde tweemaal van afstand via Henine Tuinstra en wederom Remco Schraa, 3-5. Vervolgens benutte Manon Bel een klein kansje onder de korf en een afstander, en ook Petra Mulder scoorde een afstander. DIO wist het gat van twee doelpunten niet verder uit te bouwen en werd de rust in gegaan met een stand van 6-8, doordat Des ook nog 3 keer tot scoren kwam.

Ook in de 2e helft had DIO ontzettend veel kansen, alleen kwam het amper tot scoren. DES scoorde gelijk na de pauze, en Remco Schraa verzilverde een strafworp die Sido Koonstra had meegekregen. Manon Bel, Remco Schraa scoorden allebei een afstander alleen had DES na een doelpunt van DIO daar gelijk een antwoord op. De stand bleef dus twee doelpunten verschil 9-11.
Beide ploegen scoorden daarna tweemaal. Voor DIO waren dit Henine Tuinstra en Chris Tuinstra allebei door middel van een afstandschot, 11-13.
De aanval probeerde doelpunten te maken alleen wilde dit niet lukken. Er werden veel kansen gecreëerd maar ze werden niet verzilverd. De verdediging probeerde DES van het scoren af te houden en dat lukte ook lange tijd. Alleen konden zij niet voorkomen dat DES toch tweemaal wist te scoren en daarmee kwam de eindstand op een gelijkspel van 13-13.