DIO - WSS

De korfballers van DIO mochten in een enerverende wedstrijd aantreden tegen WSS uit Oude Pekela. Voor WSS stond er veel op het spel, aangezien zij om het kampioenschap in de derde klasse streden. In een volle sporthal De Boekhorst werd er door beide ploegen voor de winst gespeeld.

Roelfina de Vries opende de score met een afstandschot. WSS wist in dezelfde minuut te scoren. Na een doorloopbal van Sicco Koopmans was het driemaal WSS die de stand op 2-4 zette. Remco Schraa wist voor DIO een strafworp te benutten, waarna ook WSS een strafworp wist te scoren. In deze fase van de wedstrijd wist DIO vijfmaal tot score te komen, doormiddel van een kleine kans van Roelfina de Vries, een afstandschot van Chris Tuinstra, een vrije bal van Remco Schraa, een afstandschot van Sicco Koopmans en Petra Mulder. WSS schoot zich terug in de wedstrijd met tweemaal een score. Remco Schraa wist via een vrije bal de marge weer te vergroten naar twee punten, maar WSS wist alsnog met een punt verschil de rust in te gaan.
 
In de tweede helft startte WSS voortvarend door driemaal te scoren, Petra Mulder kon nog wat terug doen met een afstandschot. Vervolgens was het opnieuw driemaal WSS dat tot score kwam, voordat DIO weer de gele mand kon vinden. Deze kwam op naam van Sido Koonstra die Hendrik Jan van Zanden verving, 11-14. Na een strafworp van WSS, scoorde Remco Schraa via een strafworp en Sicco Koopmans via een doorloopbal. WSS scoorde nog eenmaal van afstand, waarna Petra Mulder het slotdoelpunt maakte van de wedstrijd. De wedstrijd eindigde in een stand van 14-16 waarna WSS zich kampioen mag noemen.

Volgende week spelen de korfballers van DIO de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen. Het eerste van DIO zal het volgende seizoen weer spelen in de derde klasse, waar het tweede volgende week zal moeten winnen om degradatie te voorkomen.

 

Laatste nieuws

Laatste verslagen