Geslaagde zesde editie OKC-toernooi

Afgelopen zaterdag heeft op sportpark Oostenburg de zesde editie van het OKC-toernooi plaatsgevonden. Door de late vakantie dit jaar lag het deelnemersaantal lager dan voorgaande jaren. Voor de teams die er wel waren mocht dit de pret niet drukken. De weersomstandigheden waren uitstekend voor de korfballers van VZK uit Haule, Lintjo uit Olderberkoop, DIO uit Oosterwolde en gastvereniging Koru uit Uffelte. In de eerste seniorenpoule wist Lintjo als eerste te eindigen waardoor het zich een jaar lang de beste van de gemeente mag noemen. Bij de jeugd waren 2 teams van VZK succesvol.
 
Rond de klok van één uur ‘s middags werd door omroeper Hendrik Betten uit Elsloo het startsignaal gegeven van het toernooi. Verdeeld over vier korfbalvelden kwamen de E-pupillen, de B-aspiranten, de A-junioren en de senioren in actie. De E-pupillen van Lintjo wisten eerste te worden in de poule. Zowel de B-aspiranten als de A-junioren van VZK wisten de meeste punten te behalen van hun poule.
 
Bij de tweede senioren teams mocht nieuwkomer Koru het spits afbijten tegen Lintjo. Deze wedstrijd werd gewonnen door de ploeg uit Uffelte. Uiteindelijk is het Koru 2 die de meeste punten uit de poule haalde en daarmee de grote winnaar was. VZK/Donkerbroek 2 werd tweede en Lintjo 2 derde.
Bij de eerste selectieteams was Lintjo 1 de grote winnaar. De ploeg van trainer/coach Henk Berkenbosch wist alle wedstrijden te winnen en werd daardoor eerste in de poule. Koru 1 werd tweede, DIO 1 derde en VZK/Donkerbroek 1 vierde.
 
Tijdens de prijsuitreiking ontving ieder winnend team een attentie. Voor de winnaars in de seniorenpoules stond een doos oranjekoek klaar welke door Bakkerij Nijstad beschikbaar was gesteld. Tijdens de prijsuitreiking werden ook alle vrijwilligers en de organisatie nog even in het zonnetje gezet.

Laatste nieuws

Laatste verslagen