VZK succesvol op derde editie OKC-toernooi

Afgelopen zaterdag heeft op sportpark Oostenburg de derde editie van het OKC-toernooi plaatsgevonden. Alle verenigingen uit de gemeente Ooststellingwerf waren vertegenwoordigd op het toernooi. Op een enkele regenbui na waren de weersomstandigheden uitstekend voor de korfballers van ODIS uit Elsloo, VZK uit Haule, Donkerbroek, Lintjo uit Olderberkoop en DIO uit Oosterwolde. Teams uit verschillende leeftijdscategorieën speelden tegen elkaar, waarbij de organiserende vereniging in de eerste seniorenpoule al haar wedstrijden wist te winnen en zich zo een jaar lang de beste van de gemeente mag noemen. Bij de jeugd waren drie teams van VZK succesvol.
 
Vanaf negen uur ‘s morgens stonden er zo’n 150 jeugdige korfballers uit de gemeente op het korfbalveld. Verdeeld over vier korfbalvelden kwamen de E&D pupillen en de C&B aspiranten in actie. Bij de E-pupillen was Donkerbroek E1 de sterkste. DIO en ODIS werden gedeeld tweede en Donkerbroek E2 derde. Bij de D-pupillen wist VZK al haar wedstrijden te winnen. DIO werd tweede, Donkerbroek derde en ODIS vierde. VZK was bij de C-aspiranten opnieuw de sterkste. Lintjo werd tweede, Donkerbroek derde en DIO vierde. Ook in de hoogste jeugdcategorie werd VZK eerste in de poule. DIO en Lintjo werden gedeeld tweede, ODIS derde en Donkerbroek vierde. Toen om één uur ’s middags alle wedstrijdjes gespeeld waren, was het tijd voor de prijsuitreiking. De voorzitter van korfbalvereniging DIO, Pieter Nieuwhof, reikte de prijzen uit aan de winnende teams. Bovendien kregen alle spelers en speelsters een vaantje en kregen de winnende teams bij het strafworpentoernooi ijsjes uitgereikt.
 
Vanaf kwart over één was het tijd voor de senioren. Hendrik Betten uit Elsloo zorgde tussen de wedstrijden door voor passend commentaar. De selectieteams van VZK/D’broek, Lintjo en DIO speelden onderling een driekamp. Lintjo 2 mocht het spits afbijten tegen VZK/D’broek 2. Deze wedstrijd bleek een prooi voor de ploeg uit Haule/Donkerbroek. Vervolgens kwamen VZK/D’broek 1 en DIO 1 binnen de lijnen. DIO wist deze wedstrijd met vijf doelpunten verschil te winnen. Toen speelden DIO 2 en Lintjo 2 tegen elkaar, en deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Vervolgens was het tijd voor de hoofmacht van deze twee clubs. Ook deze wedstrijd wist DIO te winnen. In de voorlaatste ronde kwamen VZK/D’broek 2 en DIO 2 binnen de lijnen. VZK/D’broek 2 wist deze wedstrijd nipt te winnen. In de laatste speelronde was het de beurt aan Lintjo 1 en VZK/D’broek 1. VZK/D’broek 1 wist de wedstrijd met ruime cijfers te winnen. DIO 1 werd eerste in de poule, gevolgd door VZK/D’broek 1 en Lintjo 1. In de andere poule was VZK/D’broek 2 de grote winnaar. DIO 2 werd tweede en Lintjo 2 derde. Voorafgaand aan de prijsuitreiking kwamen de scheidsrechters van deze middag, Peter Berkenbosch, Minicus Flapper en Ronald Munneke bij elkaar om te bepalen wie speler en speelster van het toernooi werden. Michel Bakker (Lintjo) en Petra Mulder (DIO) kregen deze eer toegekend, waarbij zij beiden een waardebon van schoen en sportmode-zaak Sjouke van der Heide uitgereikt kregen. Voor VZK/D’broek 2 was het feest compleet toen zij hoorden dat zij een mountainbikeclinic bij GEAN rijwielen hadden gewonnen. DIO 1 kreeg als prijs een klimavontuur voor 10 personen bij de Jongens van Outdoor in Appelscha uitgereikt. Tijdens de prijsuitreiking werden ook alle vrijwilligers en organisatie nog even in het zonnetje gezet.
 
Na afloop van het toernooi hebben zo’n 35 mensen met zijn allen gegeten. Hierna bleef het nog lang gezellig op het sportveld. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi, waarbij zij al hebben laten weten dat er volgend jaar een vierde editie wordt georganiseerd. 













 

Laatste nieuws

Laatste verslagen